Annons

 i Eko/Miljö, Notiser

Kanada planerar att förbjuda laxodling i öppna kassar runt British Columbias kuster inom fem år, efter det ska de vara borta! Med det beskedet rasade norska laxodlingsföretaget Grieg Seafood rejält på norska börsen idag.

Det här är ett beslut som har välkomnas av miljögrupper men som under en tid motarbetats av odlingsindustrin. Över hälften av de vilda laxbestånden i BC minskar och med detta beslut vill man skydda den vilda laxen mot sjukdom och parasiter från laxodlingen!

Opinionsundersökningar visar att en majoritet av invånarna i British Columbia stöder beslutet att förbjuda laxodling till havs och bland ursprungsbefolkningen/ first nations är det ännu starkare stöd rapporterar The Guardian.

Alla fiskenyheter direkt till din mail? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Sportfiskeprylar

 

<

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Showing 2 comments
  • Informerats och l¨åta några

    Äntligen något lad att ODLAD LAX ÄR JUNGK FOOD. Full av bekämpingsmedel, antiboitika , Lusmedel , parasit medel och grym behandling med hett vatten för att få bort laxlusen. Lax kan ha ca 97 laxlusar på sitt skinn som smätae. Att inte vi andra i befolkningen reagerat och hävdat att all odling av fis skall förbjudas. Figgvaren ät den enda fisk som har reagerat mot att bli odlad, den blir VIT!!!

  • Informerats och l¨åta några

    Äntligen ett LAND/Kanada som förstår att ”odlad lax är giftig och ohälsosam”.

Kommentera