Annons

 i Ettan, Spinn

Kasta uppströms o veva snabbt – ryckfiske i norrlandsälvarna upprör! Ja det är så man för när man ryckfiskar, kombinerat med att man gör kraftiga ryck när draget går mot fisk!

Det här är ryckfiske! Fulfiske kan man också kalla det och handlar i detta fall om Öre- och Lögdeälven i Nordmaling men säkert flera andra älvar! På en krokad landad lax slits många fler sönder och dör av sina ryckfiskeskador. Det är ett stort problem och många seriösa sportfiskare reagerar mot detta!

Enligt tidningen Västerbotten Kuriren är det så illa att det påstås ske “guidning” nattetid på fredade områden, enbart för att felkroka fisk!. En sorglig utveckling om detta stämmer! Fler relaterade nyheter hittar du här!

//FishEco

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Showing 2 comments
  • Daniel Eriksson

    Seriöst, vad är det för journalistik som inte undersöker fakta utan skriver ” En sorglig utveckling om detta stämmer!” – är det inte er uppgift som utgivare att undersöka om det stämmer innan ni publicerar något, eller ser ni er som en oseriös ryktesspridare?

  • Jan Olsson

    Hej Daniel, texten är ett referat, en nyhet ursprungligen från VK. Nej, vi ser oss inte som en oseriös ryktesspridare, vi förmedlar nyheter, ibland från andra medier ibland helt egna artiklar och notiser.

Kommentera