Annons

 i Ettan, Notiser, Press/Reklam

Nya robusta funktionskläder för sportfiskare. Det finska företaget Ursuit har tillverkat handsydda, vattentäta funktionskläder sedan sextiotalet. Nu har de överfört 60 år av kunskap och det allra bästa materialen till kläder för oss sportfiskare. Läs om Aura och Utö – årets intressantaste klädnyheter för sportfiskare!

Aura vadare – marknadens stryktåligaste vadare?
Floden Aura rinner genom staden Åbo, hemstaden för de välrenommerade Ursuit-torrdräkterna. Sportfiskare bad Ursuit designa de mest robusta vadarna på marknaden, och så föddes Aura vadare. Aura vadare är designade för dig som värdesätter långvarig kvalitet och komfort. Ursuit har tillverkat torrdräkter i decennier och nu har både material och produktionsmetoderna överförts i tillverkningen av Aura-vadarna. Vadarnas nedre svarta del är tillverkad av slitstarkt Softdura-material, med stark PU-tejp, samma material som vi används i torrdräkterna. Ovandelen är tillverkad av ett 4-Tex-material som andas. Vadarna har en vattentät ficka på bröstet för mobiltelefon eller bilnycklar. Midjan kan dras åt med ett bälte. Aura vadare är utrustade med en avlastnings-dragkedja för ökad komfort och användarfrihet.

Utö – för sportfiskaren som är ute året runt
Utö jacka och byxor är uppkallade efter Finlands sydligaste ö – känd för tuffa förhållanden, året runt. Stället är formgivet tillsammans med de mest krävande outdoor-entusiasterna som inte räds något väder. Det främsta kännetecknet för Utö-stället är att både jackan och byxorna är sydda med en hundra procent vattentät dragkedja. Det innebär att inget vatten kommer att sippra igenom vare sig jacka eller byxor. Utö-stället är tillverkad av materialet Gore-Tex Pro för att ge bästa möjliga prestanda och knän och rygg har en extra cordura-förstärkning. Byxorna har en vattentät ficka för mobiltelefon eller bilnycklar och förstärkningarna på axlarna som dessutom är tillverkade av ett reflekterande material, för ökad synlighet under mörka förhållanden. Nertill är stället försett med en dragkedja för enkel justering av byxbenen. Jackhuvan kan dras åt vid behov, så även midjan på byxorna för bättre passform. Byxorna har hängslen placerade framtill, för att du enkelt ska kunna ta av byxorna utan jackan behöver tas av. Både byxorna och jackan har två stänksäkra fickor. Förutom standardstorlekarna så kan Utö-stället även måttbeställas.

Både Utö och Aura kan beställas hos välsorterade sportfiskebutiker. Utö finns i lager i början av april och Aura i slutet av april.

För mer information: ursuit.com

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Showing 1 comments
pingbacks / trackbacks

Kommentera