Annons

 i Notiser, Press/Reklam

Det händer saker bland svenska sportfiskeentreprenörer! PROBE Fishing, ett svenskt innovationsföretag inom sportfiske, lanserar nu sin första produkt – PROBE. En smart sensor på endast 7 gram som generera mängder med information till din smartphone.

Den sätts enkelt fast ovanför tafsen och ger fiskaren helt ny information och insikter om sitt fiske!

Djup och rörelsegraf: Du får en tydlig bild på hur ditt bete har rört sig under vattnet. Det kan vara särskilt användbart när du fiskar pelagiskt och vill hålla ett visst djup; eller om du redan vet, med hjälp av ekolodet, var fisken står; eller om du vill vara säker på att du håller dig på rätt avstånd till botten.

Vattentemperatur vid varje djup: Med PROBE ser du vad temperaturen är på olika djup. Till skillnad från ekolod där man bara ser temperatur på ytan.

Kastlängd: En accelerometer används för att mäta längden på dina kast.

Sjunkhastighet: Appen räknar ut sjunkhastigheten på betet efter varje kast. Detta används sedan vid nästkommande kast för att ge fiskaren en “live” estimation av betets djup medan det sjunker för att kunna börja veva in vid önskat djup.

Turbitet (grumlighet): Mätning av siktdjup/grumlighet i vatten är inte bara en viktig faktor för att avgöra hur ett vatten mår, den kan också vara en användbar fingervisning när användaren ska välja färg på betet.

Personlig loggbok: Personlig loggbok: All din data sparas för dig att kolla på vid senare tillfälle.

Information synkroniseras med din PROBE app där du kan se din data. All data i PROBE appen är din egen och ingen annan kan se vart eller hur du fiskar – likt en löparklocka där all information är för dig. Förutom att ge dig som fiskare helt ny information och insikter om ditt fiske, mäter PROBE också vattenkvalitet. Vattenkvalitetsdata från PROBE används för att monitorera våra vattendrag, sjöar och kuster för att tidigt upptäcka förändringar i vattenmiljön orsakade av övergödning eller andra föroreningar. Vattenkvalitetsdata ska även användas inom forskning för att bidra till förbättrad vattenkvalitet överallt där PROBE används. Bakom innovationen står en grupp ledd av innovatören och fiskaren Christer Chytraéus som har jobbat med att ta fram denna produkt i över fyra år.

“Jag själv har alltid värderat att fiska på rätt djup och jag kände att det inte fanns några verktyg på marknaden som kunde hjälpa mig. Det var startskottet till PROBE, att med dagens teknik hjälpa fiskare att veta på vilket djup det nappar. Utmaningen har varit att göra den så liten och aerodynamisk som möjligt för att den inte ska störa fisket, samtidigt somden kan mäta alla datapunkter vi vill.”- Christer Chytraéus, Grundare PROBE Fishing.

Från och med denna vecka kan man beställa en PROBE via företagets Kickstarterkampanj. Som tack för stödet får de första beställarna 40% rabatt samt tidig leverans redan i Maj 2024. Med rabatten inräknad kostar en probe €89 ca 990 kr!

Alla fiskenyheter direkt till din mail? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Showing 1 comments
pingbacks / trackbacks

Kommentera