Annons

 i Notiser, Press/Reklam

Sportfiske är en prylsport, inget snack om det. Men förutom spön, rullar, beten och båtar finns det prylar som lyfter fiskeäventyret till nya höjder. Produkter för komfort och livskvalité. Två begrepp som kan tilldelas Dometics vildmarks-sortiment. Här är prylarna för dig som älskar sportfiske!

Annons från Dometic!

Dometics passiva kylboxar Cool-Ice är byggda för att tåla tuffa fiskeäventyr. God isolering och en robust rotationsgjuten konstruktion garanterar lång kylhållning och tål tuffa tag. Med en Dometic Cool-Ice i packningen kan du fokusera på det viktigaste – fisket! Dometics Cool-Ice kylboxar är tillverkade i en skarvfri UV-beständig plast som är lätt att rengöra. Boxen tål mer än vad du kan utsätta den för – så när den tappas i marken, släpas över fjället, används som stol eller slarvigt kastas in i bilen eller båten så behöver du inte oroa dig. Du kommer fortfarande att kunna njuta av färsk mat, kalla drycker samt hålla fångsten kall under hela fiskeresan.

Alla Dometic Cool-Ice kylboxar utrustas med måttdekal för enkel mätning av fångsten.

I olika färger och storlekar

Kylboxarna finns i en mängd läckra kulörer och i tre storlekar. Ska du resa lättare och har begränsat med plats så tar Dometic Cool-Ice WCI 13 hand om kylhållningen. Den lilla boxen, som ändå sväljer hela 13 liter har samma viktiga funktionalitet som storebröderna med dräneringshål, tätningslist och smidiga gummifästen för enkel åtkomst av kylvaror. Har du lite mer plats är det läge att snegla på Dometic Cool-Ice WCI 22 och Cool-Ice CI 42 Boxarna har utrymme för 22 respektive 42 liter och fungerar således lika bra under fiske-roadtrippen som under båtfiskesemestern.

Tack vare den rotationsgjutna konstruktionen håller Cool-Ice-boxarna kylan under flera dygn.

Ett komfortabelt fiskeäventyr på fyra hjul

Att upptäcka världen på fyra hjul sätter guldkant på tillvaron för många sportfiskare. Det som tyvärr ofta hindrar spontana strapatser är all logistik och besvär med utrustning som krävs för att leva ute i naturen. Nu har Dometic hittat en delikat lösning på just det här problemet. Med nya biltakstältet TRT120E sover du skönt på plant underlag och dessutom är det nya tältet rest på nolltid – vilket sparar in värdefull fisketid.

Privat

Du kör bilen ända fram till det glittrande fiskevattnet, haffar spöet och fiskar hela dagen. När det är dags att krypa till kojs trycker du på fjärrkontrollen. En minut senare har du ett boende på biltaket. Det låter nästan som en dröm, men så är det inte.

Bo och fiska på samma plats

För de fiskeplatser som möjliggör boende på strandkanten är Dometics taktält perfekt. Du kommer nära naturen och missar inte ett hett ögonblick. Och för dig som är trött på mygg, styva vindar och annat som faktiskt kan vara påfrestande i naturen så är det bara att klättra upp för den teleskopiska aluminiumstegen, stänga igen myggskyddet och ta det lugnt. Koll på vattnet har du genom fyra integrerade tältfönster. Bara en sådan sak som att du kommer upp en bit från marken gör skillnad för komforten. Du slipper markkyla, obekväm kupering och håller dessutom ovälkomna tältgäster på avstånd.

Dometics nya taktält passar de flesta bilmodeller. Du får ett stabilt och skönt boende nära naturen. Taktältet i transportläge. Ett stabilt PVC-fodral skyddar tältet under färd.

Hård på utsidan, mjuk på insidan

Dometic TRT120E är skapat för alla fiskeäventyr och bjuder den mest bekväma sportfiskaren på både komfort och trivsel. Inne i tältet finns en integrerad fem centimeter tjock skummadrass med hög densitet, som är tillräckligt stor för att två personer ska kunna sova bekvämt. Taktältet är byggt för att tåla våra nordiska väderförhållanden och är sytt i en tvålagerskonstruktion som pallar med de mest krävande fisketurerna. Taktältets robusta design har förstärkts ytterligare med ett hållbart vattentåligt tältskydd av PVC med ett UPF 50+-skydd som klarar vilket skitväder som helst.

När du hittat din favoritfiskeplats tar du bort överdraget och trycker på fjärrkontrollen. Genom 12-voltsdrift reser du tältet på bara någon minut. När det är gjort är tältet redo för att användas. Samma sak gäller när du ska vidare – en knapptryckning och tältet är tillbaka i transportläget.

Klicka på bilden här ovan för att se en kort presentation om Dometic CFX3

Säkra både proviant och fångst

En av de tveklöst viktigaste delarna av fiskeresan är kylhållningen av mat, dryck och fångst. Tuffa dagar på sjön kräver återhämtning och dyrbar fångst kräver kontant och direkt kylhållning för att hålla sig färsk. Med Dometics elektriska kyl- och frysboxar i CFX3-serien behöver du inte oroa dig för att något ska gå fel. De kraftfulla kyl- och frysboxarna är precis som den passiva kylboxen Dometic Cool-Ice anpassade efter äventyr i besvärliga miljöer. Stötar, väta, damm och smuts är inget som stoppar CFX3-boxarna att utföra uppdraget: kylhålla mat, dryck och fångst ända ner till – 22 grader Celsius. Tack vare boxarnas energisnåla kylteknik så förbrukas aldrig mer ström än en vanlig 60 W glödlampa.

Dometic Cool-Ice 22 och 42 är perfekta för det båtburna fiskeäventyret.

Robust byggkvalité och minimal strömförbrukning

Boxarna i CFX3-serien har förutom en robust ExoFrame-konstruktion med skyddsramar och bärhandtag i aluminium, ett digitalt gränssnitt som du enkelt styr från mobiltelefonen. Genom appen kontrollerar du regleringen av temperaturen samtidigt som du får information om förbrukningseffekten. Boxen ansluts lika enkelt till bilens tolvvoltsuttag som till Dometics litiumbatteri PLB40.

Ta med dig strömmen på fjällfiske-semestern

Många av våra bästa fiskevatten ligger utanför elnätverkens täckningsområde vilket ställer till det för den moderna sportfiskaren, som ofta är i behov av en strömkälla. Mobiler, kylboxar, ekolod, kameror och annan utrustning måste laddas eller rent av förses med kontinuerlig ström. Lösningen för just det här ändamålet stavas Dometic PLB40, ett smart batteri med både låg vikt och hög effekt, samt en hel rad anslutningsmöjligheter som täcker de flesta sportfiskares behov.

Dometic PLB40 sköter strömförsörjningen i jaktstugan. Driv kylboxar och ladda handburen teknik, under flera dygn.

Med ett enda Dometic PLB40-batteri försörjer du exempelvis en Dometic CFX 40-kylbox med upp till fyrtio timmars ström, på en enda laddning. Batteriet är konstruerat för att driva kylboxar och andra 12 V-tillbehör utan landström och tack vare dess lätta och kompakta design klarar du dig en längre tid, utan att vara uppkopplad till elnätet.

Livet kring vildmark och vatten har precis blivit så mycket enklare.

ERBJUDANDE: FÅ 42% RABATT PÅ DOMETIC PLB40 NÄR DU KÖPER EN DOMETIC CFX3 KYLBOX 

 

Du vet väl att du kan läsa alla fiskenyheter gratis på appen FishBrain Ladda ner Fishbrain här 

Sportfiskeprylar

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Showing 1 comments
pingbacks / trackbacks

Kommentera