Annons

 i Eko/Miljö, Notiser

Stor oro inför framtiden – vad händer med i vårt hav? Helt nyligen så medverkade Östersjölaxälvar i Samverkan och Stiftelsen för Östersjölaxen på Baltfish Forum i Gdansk, Polen. Deltagarna, från alla länder runt Östersjön, delar samma oro inför framtiden och konstaterar att trots minskade kvoter så visar fiskbestånden inga tydliga tecken på återhämtning Frågorna är många och svaren är få.

– Under mötet fick vi som två organisationer av flera, möjlighet att lyfta situationen för våra vilda laxbestånd i havet, längs våra kuster och den oro vi känner för våra bestånd. Efter ett katastrofår 2023, med dålig återvandring, så ser det lika mörkt ut för 2024.

– Här riktades det även kritik mot ICES modeller, samma kritik mot vi framfört tidigare, för att de inte är tillräckligt adaptiva. ICES modeller baserar sig på långsiktiga trender för bestånden och har svårt att få med snabba dramatiska svängningar exempelvis som det vi fick se i fjol. Detta medför att rådgivningen för nästa års kvoter sätts för högt vilket får stor påverkan på flera av våra svagare vildlaxbestånd… Läs hela artikeln hos Stiftelsen för Östersjölaxen!

Alla fiskenyheter direkt till din mail? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Sportfiskeprylar

 

<

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Showing 1 comments
pingbacks / trackbacks
  • […] Totalt stängs 33 av Norges älvar på obestämd tid och besvikelsen över detta men samtidigt oron för laxbestånden bland sportfiskare från många delar av världen är stor! I Östersjön ser vi också ut att gå mot ett bottenår för den baltiska laxen… […]

Kommentera