interfiske-daiwa-p

Anmälda fiskar, Supersize

Roy Ridbäck

Bild med mätverktyg
Snygg skrytbildSnygg skrytbild
Fiskart

Abborre

Uppgifter om fångsten

I jakten på stora abborrar hade jag och kompisen Jonas planerat en satsning på nya vatten. Fisket var varvat av mindre gäddor och nån liten abborre. Efter flera timmars fiske lyckas jag få en riktigt fin borre på 1480g på en liten jigg. Det var förlösande skönt efter nästan en hel dag utan en abborre över 2hg.
Vi fortsatte nöta och testade massor olika beten. En stund senare small det på ännu en fin abborre på 1200g när man gick ner i storlek ytterligare på jigg.
Senare på kvällen får jag ett grymt bra hugg i droppet. Krokningen sitter och fisken är tung. Tankarna snurrar om ytterligare en gädda men det känns ändå som abborrknyckar. Den går tungt ut i sidled litegrann för att halvvägs in göra en längre aggressiv rusning. Efter det följer den med mot båten försiktigt och Jonas gör håvningen som om det vore det enda han gjort i livet.
Glädjevrål och kommentarer som - det är personbästa, den är så jäkla stor, vilket as osv ekar över sjön.
Fisken krossade mitt gamla pb med 70 gram och vägde in på 1780g fördelat över 52cm. Respekten för en sån här fisk går inte beskriva. Man såg på fisken att den simmat i sjön många år och växt sig stor utan att ha sett massa beten eller båtar över huvudet förr. En praktfisk och drömfisk för undertecknad att få på spinnfiske i en insjö.
Efter varsam vägning och mätning fick hon simma åter i det fria. Tömd på endorfiner med pumpande adrenalin satt man tom i sinnet med ett stort leende på läpparna. Kanske man får se en liknande fisk en vacker dag igen.
Jonas avslutade även resan dag 2 men en vacker fisk på 1230g. Samtliga fina abborrar tog på små jiggar. Skitfiske och glöm inte att det ligger många timmar bakom de flesta stora fiskarna man får se. /Roy

Längd

52

Vikt

1780

Bete

2.5tums relax

Färg på bete

Grön

Fångstdatum

2021-07-16

Vattentemperatur

20

Fångstdjup (ca)

2

Djup totalt (ca)

2