Annons

interfiske-daiwa-p
 i Eko/Miljö, Ettan, Notiser

Upprop – Stoppa landningen av industrifisk i Simrishamn! Det förslaget lägger Simrishamnsbon Per Turesson! En kraftig markering mot ett fiske som skulle stoppats för flera år sedan. Du kan stötta förslaget med din underskrift!

Nedan finns förslaget i sin helhet med länk för att rösta!

– Simrishamns hamn bör stoppa all lossning av fisk till foderindustrin.

De senaste tre åren lossades drygt 39.000 ton sill och skarpsill i Simrishamn. Bara hälften blev människoföda. Resten gick till foderindustrin i Danmark. En del av detta foder används sedan till att industriellt producera så kallad fjordlax i Norge.

På denna omväg i näringskedjan förstörs en stor del av fiskens näringsvärde. Men framför allt innebär den ett allvarligt hot mot den ekologiska balansen i Östersjön. Torskbeståndet har redan kollapsat. Nu står sillen på tur.

Därför borde detta rovfiske efter industriråvara ha stoppats i hela Östersjön för länge sedan – på nationell och internationell nivå. Men så har inte skett. Därför krävs även lokala insatser.

Simrishamns hamn ägs av kommunen,  det vill säga av alla oss som bor här. Kommunens fiskeripolicy säger att den ska ”aktivt arbeta med att utveckla ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart lokalt fiske”.

Att tillåta landning av industrifisk går stick i stäv mot denna goda målsättning. Därför bör verksamheten stoppas.

Här stöttar du förslaget! Ps, scrolla ner till förslaget i listan och klicka

Sportfiskeprylar


Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Showing 1 comments
pingbacks / trackbacks
  • […] att detta fiske inte kan få fortsätta är att bojkotta lossning av fisken i svenska hamnar. Just ett sådant förslag har väckts i Simrishamn för en tid sedan, nu höjs röster för samma sak i fiskläget Norrsundet! Läs och hör mer hos Sveriges […]

Kommentera