Annons

 i Eko/Miljö, Ettan

Utflyttningen av trålgränsen beslutad! Nu är beslutet fattat om att flytta trålgränsen till 12 sjömil! En glad Elin Segerlind, riksdagsledamot som drivit frågan hårt, berättar att ett tag såg det som om hela processen var i fara pga gårdagens omtumlande politiska skeenden!

Men, idag har förslaget röstats igenom med alla partier för, förutom KD som reserverade sig för just trålgränsen med motiveringen att  man önskar ytterligare utredning av frågan. Nu återstår implementering av beslutet innan vi alla kan andas ut vilket i normala fall inte är ett problem men rådande smått unika parlamentariska ”röra” i riksdagen kan ställa till det.

Tack Elin Segerlind, tack Sportfiskarna och tack alla andra som bidragit för ert fantastiska engagemang, nu håller vi alla tummarna så hårt vi kan!

//Jan O FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Comments
pingbacks / trackbacks
  • […] trålfisket i Östersjön efter sill och strömming, regeringen ignorerar helt det tidigare riksdagsbeslutet att flytta trålgränser och andra åtgärder för att skydda fisken och det finns farhågor att även sill och strömming […]

Kommentera