Annons

 i Eko/Miljö, Ettan

Under senaste året har en massiv opinion krävt att gränsen för trålfiske mot kusten ska flyttas ut! Detta för att skydda bland annat sill och strömming från det förödande industrifiske som sannolikt gått mycket hårt åt lekbestånden!

Nu kommer besked att trålgränsen flyttas till 12 sjömil! Först ut att berätta nyheten är Vänsterpartiets Elin Segerlind som jobbat hårt med att driva frågan i bland annat Miljö- och jordbruksutskottet! Nu har utskottet i majoritet beslutat att äntligen flytta trålgränsen, det är då inte sannolikt att det ändras när det här når riksdagen för beslut nästa vecka! Så här säger hon på sin blogg:

“Det blir en utflyttning på prov med en efterföljande uppföljning innan beslut tas om att flytta ut permanent. Vi hade gärna sett att det hade skett en permanent utflyttande med en gång men det här är ändå ett riktigt bra resultat. Betänkandet som nu kommer klubbas i riksdagens nästa vecka innehåller även andra förslag som också är kopplade till fiske förvaltning, bland annat kvotfördelning och en nationellplan.” Läs mer här Elin Segerlind!

Otroligt bra jobbat av alla politiker, Sportfiskarna mfl som länge krävt detta! En känga till er som kämpat emot!

//Jan O FishEco

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Showing 2 comments
pingbacks / trackbacks

Kommentera