Annons

 i Eko/Miljö, Ettan

Industritrålarna kör som vanligt – trots riksdagsbeslut! I mitten av november beslöt en riksdagsmajoritet att flytta trålgränsen till 12 sjömil.

Till mångas förvåning fortsätter de sk. “monstertrålarna” att fiska kustnära som vanligt vilket bland annat uppmärksammats av laxtrollare, och trålarna har all rätt förutom den moraliska. Regeringen som har uppdraget att genomföra riksdagsbeslutet genom myndigheter och andra organ verkar ännu inte agerat. Det är extremt tråkigt att den här frågan inte verkar prioriterad.

Så, vi kan se framemot ett än svagare bestånd av sill- och strömming i Östersjön, om den går samma väg som torsken, dvs totalt beståndshaveri återstår att se. Något att tänka på när vi handlar fisk i butikerna, vårt grannlands odlade lax slår försäljningsrekord, till del uppfödd på fiskmjöl från dessa trålares fångster!

//Jan O FishEco

 

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FishEco (@fisheco)

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Comments
  • Fredrik Radsby

    Men skicka detta inslag till varenda nyhetsbyrå och se vad responsen blir? Länka artikeln till riksdagens alla partier.. Nån bör ju nappa på det.. Är väl bara belysa den politiska slappheten och fegheten som finns i detta land..Sanslöst!!! Är ju inte frågan om utan när ekosystemet totalt kollapsar i Östersjön..

Kommentera