Annons

 i Ettan, Vertikalfiske

Kanadarödingen blir allt mer på tapeten som sportfisk! Sist ut att försöka sig på dessa bjässar är vertikalfiskespecialisten Tommy Blomander, med grymt resultat!

En god vän tipsade Tommy om att testa på att jaga kanadaröding från kajak. För cirka en vecka sedan blev det av!

Tommy jagade kanadaröding i fem dagar inblåst ett par dagar men med tre nätter då det var fiskbar vind. Kunskap om hur kanadarödingen jagar och beter sig i svenska vatten är relativt låg och den dominerande metoden för fiske har länge varit trolling så det här kan nog betraktas som lite av pionjärsfiske med vertikalmetoder.

Från att inte hittat fisken alls blev den aktiv kring ca 2400 och fanns plötsligt i mellanvattnet runt sjöns djuphålor.

Garmin Livescope och PS 30 var verktygen som användes för att lokalisera fisk, sedan var melodin vertikalt prickskytte med pirk!

Privat

Tommys första krokade fisk var riktigt stor, sannolikt i tiokilosklassen. Den kom med upp till ytan, vände och klev av! Den var tung… i den stunden var det mörkt i kajaken säger Tommy men det hela vände! Totalt fångade Tommy sju stycken kanadicker de två största kring ca sex kilo, ingen under tre kilo.!

Det här var bara ett första försök för Tommy, vi kommer garanterat att få se fler kajakkanadarödingar under 2022. Tommy med vänner är riktigt taggade och det finns massor att utforska kring den här spännande fisken som kan bli riktigt stor! Bra fiskat!!! Läs mer om kanadaröding här!

//FishEco

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!